Tranzistor Kid’s Club

About This Project

Ένας χώρος για παιχνίδι είναι πάντα ευπρόσδεκτος μέσα στον σύγχρονο αστικό ιστό.Έτσι, ένας πρώην βιομηχανικός χώρος μετατράπηκε σε ένα πολυλειτουργικό χώρο με ποίκιλλα χρώματα και υφές. Στα 450 τετραγωνικά του εντάχθηκαν ένας χώρος άθλησης, μία αίθουσα εκδηλώσεων και ένα καφέ με πολλά παιχνίδια.

Η είσοδος «ανοίγει» σε έναν άνετο, ψηλοτάβανο χώρο που δίνει την αίσθηση ενός μεγάλου καθιστικού. Άνετοι καναπέδες, ένα μεγάλο, ξύλινο τραπέζι, μια βιβλιοθήκη κατά μήκος του τοίχου και παιχνίδια δημιουργούν ένα σκηνικό που σε υποδέχεται με τον πιο φιλόξενο τρόπο.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης ατμόσφαιρας ήταν πολύ σημαντική, καθώς στόχος από την αρχή του σχεδιασμού,αποτέλεσε η επίτευξη μιας αίσθησης οικειότητας και άνεσης κατά την είσοδο στον πολυχώρο.

Οι μεγάλες τζαμαρίες προσδίδουν μια εξωστρέφεια στο κτίριο και το συνδέουν με τον αστικό ιστό γύρω του, δημιουργώντας ένα είδος αλληλεπίδρασης, γνωριμίας και κοινωνικοποίησης.

Στον κεντρικό χώρο, ένα τμήμα του καφέ μαζί με το μπαρ οριοθετείται από μια τρισδιάστατη κατασκευή, που αποδομείται στο βασικό περίγραμμα της κατοικίας, όπως συναντάται συνήθως  σε μια παιδική ζωγραφιά.Χρωματιστές μπάλες-φωτιστικά κρεμιούνται από την οροφή, ενισχύοντας την αίσθηση της ζωντάνιας, του παραμυθιού και του παιχνιδιού.

Το μεγάλο ύψος και η βιομηχανική οροφή του υπόλοιπου κεντρικού χώρου αποκτάει ενδιαφέρον με διάφορες κατασκευές, οι οποίες είτε αναρτώνται από αυτή, είτε αποτελούν συνέχεια των διάφορων κατασκευών του χώρου.

Ο χώρος του γυμναστηρίου, με δική του είσοδο,ενσωματώνει διάφορα βιομηχανικά στοιχεία με κύριο γνώρισματην κίτρινη πόρτα από container.Ακολουθώντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές, αυτές συνδυάστηκαν με έμπνευση και δημιουργικότητα έχοντας ως αποτέλεσμα έναν χώρο που σε προσκαλεί να αθληθείς.

Όσον αφορά την αίθουσαεκδηλώσεων αποκτάει τον δικό της χειρισμό, όπου μπαίνει κανείς στον κόσμο του θεάτρου και του παραμυθιού, καθώς κεντρικό στοιχείο του χώρου αποτελεί μια μικρή σκηνή που του δίνει ξεχωριστή ταυτότητα.

Υλικά διαφορετικών υφών αλλά με κοινό χαρακτηριστικό τη διαχρονικότητα επενδύουν τις επιφάνειες με ευρηματικό τρόπο. Ξύλο, μαύροπλακάκι, εμφανές σκυρόδεμα, μέταλλο συνδυάζονται με υφάσματα και μια παλέτα χρωματικών επιλογών σε άρτια ισορροπία.

Γήινα και ουδέτερα χρώματα μαζί με έντονους χρωματικούς τόνους, προσδίδουν ζωντάνια και εγείρουν τη δημιουργικότητα μέσα σε έναν χώρο που σε προσκαλεί από την πρώτη στιγμή να παίξεις ή να χαλαρώσεις μέσα στο μουντό, πολλές φορές,περιβάλλον της πόλης.

Τέλος, ένας κάναβος από σκουρόχρωμα μεταλλικά στοιχεία αναπτύσσεται στο σύνολο των όψεων, βαμμένες στην απόχρωση του ανοιχτού γκρι, πλαισιώνοντας τα ανοίγματα και μεταφέροντας την έννοια του παιχνιδιού στο εξωτερικό μέρος. Χρωματιστά γεωμετρικά σχήματα παίρνουν τη δική τους θέση πάνω στις κατακόρυφες επιφάνειες ολοκληρώνοντας το συνολικό αποτέλεσμα, ενώ η είσοδος οριοθετείται από ξύλινα πλαίσια, κεκλιμένα κατά τον κατακόρυφο άξονα, που σε προσκαλούν να εξερευνήσεις το εσωτερικό.

 

Τοποθεσία

Ιωάννινα

Έτος

2017

Είδος

Πολυχώρος για παιδιά

Category
Επαγγελματικοί χώροι
Let's design something awesome!