Niriides Apartments

About This Project

Το ξενοδοχείο Νηρηίδες, κτισμένο, το 2003, σε ένα σημείο ιδιαίτερης ομορφιάς στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, στρέφεται προς τη θάλασσα και συνδυάζει σύγχρονα στοιχεία της φιλοξενίας με τοπικά στοιχεία αρχιτεκτονικής.
Τα διαμερίσματα των 60 τ.μ. οργανώνονται ως προς μια κεντρική αυλή που αναλαμβάνει τις κοινόχρηστες λειτουργίες του συγκροτήματος, δημιουργώντας έναν πυρήνα. Εκεί τοποθετούνται τα εξωτερικά καθιστικά και η πισίνα με θέα προς τη δύση και την κοντινή παραλία.
Η ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων, που ολοκληρώθηκε το 2015, έδωσε έναν φρέσκο αέρα και δημιούργησε μια μποέμ ατμόσφαιρα, σε καθένα από τα διαμερίσματα, με έμπνευση από τα ταξίδια και τη θάλασσα.
Ο νέος σχεδιασμός εστίασε στην επιλογή μιας χρωματικής παλέτας σε ουδέτερους και γήινους τόνους , σε υφάσματα με χρωματιστά, γεωμετρικά μοτίβα, καθώς και σε ευφάνταστα, διακοσμητικά στοιχεία.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις οροφές, οι οποίες αποκτούν μια τρισδιάστατη μορφή με την τοποθέτηση των τράβα, αντλώντας στοιχεία από παλιά, παραδοσιακά κτίσματα και την οικειότητα που αυτά προσφέρουν.
Οι χρωματικοί τόνοι που κυριαρχούν, τόσο στα δωμάτια, όσο και στον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κουζίνας, είναι αυτοί του ανοιχτού γκρι και της άμμου. Χρησιμοποιώντας χρώματα του περιβάλλοντος/γύρωφυσικού τοπίου δημιουργείται ένας «ειλικρινής» διάλογος μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, δίνοντας έμφαση στην οργανική σύνδεση των δύο.
Νότες μποέμ ατμόσφαιρας προσδίδουν οι χρωματιστές πινελιές των υφασμάτων, εμπνευσμένες από τα τοπία της θάλασσας, οι ταπετσαρίες καθώς και τα διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα.Ψάθινα καπέλα, που κοσμούν τους τοίχου,αλλά και ψάθινα φωτιστικά, κρεμαστά ή επιτοίχιατονίζουν την ανεμελιά και την ηρεμία που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο στυλ. Έννοιες άμεσα συνυφασμένες με τη διαμονή που επιζητεί κάποιος σε ένα κατάλυμα δίπλα στη θάλασσα.
Όσον αφορά τον χώρο των λουτρών, η τεχνοτροπία της πατητής τσιμεντοκονίας συνδιαλέγεται άψογα με τα προϋπάρχοντα χρωματιστά πλακίδια και δίνει στον χώρο την απαραίτητη αδρότητα και ένταση.
Το τελικό αποτέλεσμα αφορά χώρους άνετους, με μια δική τους ταυτότητα, που εστιάζουν σε πρωτότυπες λεπτομέρειες και βρίσκονται σε μια ιδανική ισορροπία με το φυσικό τοπίο γύρω τους.

Τοποθεσία

Σύβοτα, Θεσπρωτία

Έτος Ανακαίνισης

2015

Είδος

Επιπλωμένα διαμερίσματα

Category
Ξενοδοχεία
Let's design something awesome!