Mikros Paradeisos

About This Project

Το project αφορά τον ανασχεδιασμό και την ανακαίνιση συγκεκριμένων χώρων ενός υπάρχοντος ξενοδοχείου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Βασικός στόχος υπήρξε από την αρχή η ανάδειξη της ικανότητας του σύγχρονου σχεδιασμού να δημιουργεί εξίσου οικεία περιβάλλοντα.

Μέρος της μελέτης σχετίζεται με την επέκταση και ανακαίνιση ορισμένου αριθμού δωματίων και τη δημιουργία φιλόξενων, άνετων και λειτουργικών χώρων. Ο έξυπνος χειρισμός της κάτοψης και η λειτουργική οργάνωση  της, καθώς και ο σχεδιασμός και η κατασκευή των επίπλων, ειδικά για τις συγκεκριμένες ανάγκες, αποτέλεσαν σημαντικά στοιχεία της σχεδιαστικής προσέγγισης.

Η επιλογή μιας γήινης και φωτεινής παλέτας, δημιουργεί ένα αρμονικό και ήρεμο περιβάλλον με τις απαραίτητες εντάσεις που προσφέρουν οι αποχρώσεις του μπλε. Επιπλέον, η χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο και η ψάθα δημιουργούν μια σύνδεση με το γύρω φυσικό τοπίο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελούν ο ξύλινες οροφές των δωματίων, που αποτελούν ανάμνηση παραδοσιακών ταβανιών και συνδιαλέγονται άριστα με μια σύγχρονη αισθητική. Διακοσμητικές λεπτομέρειες και πινελιές συμπληρώνουν τη θεματική του χώρου.

Το δεύτερο στοιχείο του ξενοδοχείου που ανασχεδιάστηκε είναι ένας πολυλειτουργικός χώρος, που φιλοξενεί τον χώρο υποδοχής καθώς και τον χώρο του πρωινού. Ακολουθώντας μια “open plan” σχεδιαστική προσέγγιση, η φιλοσοφία του συγκερασμού παλιού και νέου υπάρχει και εδώ.

Με την είσοδο στον χώρο την προσοχή τραβάει  το μεγάλο τραπέζι της reception, σε κλασική γραμμή από μασίφ ξύλο καρυδιάς, μαζί με τη διάτρητη, ξύλινη πλάτη του. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η βιβλιοθήκη στο βάθος, η οποία καταλαμβάνει όλο το μήκος του τοίχου, σαν ‘τρισδιάστατη επένδυση’, που έχει να διηγηθεί διάφορες ιστορίες.

Τοποθεσία

Σύβοτα, Θεσπρωτία

Έτος

2017

Είδος

Ξενοδοχείο

Category
Ξενοδοχεία
Let's design something awesome!