Κ 41

About This Project

Η κατοικία βρίσκεται στο ισόγειο ενός διώροφου κτηρίου της δεκαετίας του 1960, από τα λίγα που έχουν διατηρηθεί στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Η διατήρηση ενός παλιού κτίσματος και ο μετασχηματισμός του ώστε να καλύψει νέες ανάγκες, προϋποθέτει σεβασμό στη δομή του, ως αποτύπωμα της ανθρώπινης παρουσίας στον χώρο.

 

Οι όψεις αποκαταστάθηκαν και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του κτηρίου, ενώ εσωτερικά το διαμέρισμα ανακατασκευάσθηκε σε έναν άνετο και ζεστό χώρο. Η κεντρική είσοδος «ανοίγει» στον χώρο της υποδοχής και του καθιστικού, ο οποίος σηματοδοτείται από την ιδιαίτερη οροφή του, από σκουρόχρωμη, κυματοειδή λαμαρίνα, ενώ δύο υπνοδωμάτια, ανεξάρτητη κουζίνα, λουτρό, και ένας χώρος εργασίας και φιλοξενίας συμπληρώνουν την κάτοψη της κατοικίας.

 

Τα στοιχεία που διατηρήθηκαν ενσωματώθηκαν σε έναν αρμονικό συνδυασμό κλασικού και μοντέρνου στυλ που χαρακτηρίζεται από πρωτότυπες αντιθέσεις. Tο παλιό δρύινο δάπεδο και οι αδρές επιφάνειες από πατητή τσιμεντοκονία, τα διατηρημένα, έγχρωμα τσιμεντοπλακίδια και τα στοιχεία βιομηχανικού ύφους, το νέο δάπεδο από βινύλιο και τα παλιά ξύλινα έπιπλα αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο πως το παλιό μπορεί να συνυπάρξει με το καινούριο.

 

Χρωματικά κυριαρχεί μια παλέτα σε αποχρώσεις του γκρι και του λευκού, διαμορφώνοντας το ιδανικό φόντο για ποικίλες σχεδιαστικές επιλογές σε ζωηρούς τόνους. Τα περισσότερα από τα νέα έπιπλα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα αποκλειστικά για τις ανάγκες της κατοικίας, ενώ η διακόσμηση ολοκληρώνεται με αντικείμενα από διάφορους χρόνους και τόπους των ταξιδιών των ιδιοκτήτων.

Τοποθεσία

Ιωάννινα

Έτος

2015

Είδος

Διαμέρισμα

Category
Κατοικίες
Let's design something awesome!