Eleven

About This Project

In the town of Arta and right next to the river, there is an “all day” place that formed the “canvas” of a very interesting renovation. The aim from the very beginning was the total reconstruction of the place and the creation of a unique atmosphere with classic elegance and a minimal touch combined in a sense of comfort and luxury.

The new renovation was driven to offer the maximum functionality and the purity of the movements. The existing levels on the ground floor are modified and a single place is created with an elevated zone across one wall.

The bar, main part of the place, was made from scratch, remaining the central element and changing geometry. Its coating with materials such as wood and green marble create a classic combination that gives away a sense of luxury. The medal hanging bottle rank functions as a complimentary element, adding a gentle touch.

Another characteristic is the propeller ceiling lights that were especially designed for the particular place, serving a double role of functionality and design.

The entrance was emphasized by using tiles in geometrical patterns for the  ground’s coat  and a unique medal construction on the ceiling while the hanging plants in different parts of the place’s floors boost the sense of comfort and familiarity.

Location

Arta, Greece

Year

2018

Type

Cafe - Bar - Restaurant

Category
Professional spacesSelected*
Let's design something awesome!