Blue Gin

About This Project

Η μετατροπή του ορόφου ενός κτηρίου, που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα σε μια από τις παλιότερες συνοικίες των Ιωαννίνων, σε χώρο αναψυχής, αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη μιας δημιουργικής διαδικασίας με μέσο το ιδιαίτερο design.

 

Λόγω της παλαιότητας του κτηρίου κρίθηκε αναγκαία η πραγματοποίηση κατασκευαστικών εργασιών με ενισχύσεις από μεταλλικά στοιχεία και ειδικά κονιάματα. Οι εξωτερικές όψεις επανήλθαν στους αρχικούς χρωματισμούς, όπου αυτό επιτράπηκε, σύμφωνα με υπάρχον, παλιό φωτογραφικό υλικό.

 

Οι σχεδιαστικοί χειρισμοί είχαν στόχο την απόδοση ενός διαφορετικού χαρακτήρα στον χώρο μέσα από την εύστοχη χρήση των υλικών και τον πετυχημένο συνδυασμό τους. Μέταλλο, ξύλο και ακατέργαστο τούβλο κυριαρχούν στον χώρο προσδίδοντας μια βιομηχανική αισθητική με vintage υποψία, που συμπληρώνεται από τις ιδιαίτερες τεχνοτροπίες στους τοίχους.

 

Η κάβα από ξύλινα καφάσια αποτελεί το ιδανικό φόντο για το μπαρ, το οποίο είναι χτισμένο από ακατέργαστο τούβλο, ενώ τα έπιπλα και τα φωτιστικά σχεδιάστηκαν από την ομάδα μελέτης με προσοχή, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του χώρου και να αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες πτυχές του.

Τοποθεσία

Ιωάννινα

Έτος

2012

Είδος

Cocktail Βar

Category
Επαγγελματικοί χώροι
Let's design something awesome!